4.00€

Kun Arktis Sulaa

Kun Arktis Sulaa
Ilmaston lämpeneminen on vaikuttanut maapallon pohjoisimpiin alueisiin nopeammin ja enemmän kuin kukaan osasi ennustaa.
Lumen ja jään sulaminen muuttaa luonnon lisäksi myös alueen valtatasapainoa. Jäämeren reunavaltiot kiistelevät rajoistaan ja oikeuksistaan, ja taistelua käydään myös kaasu-, öljy- ja mineraaliesiintymistä sekä uusien laivaväylien ja kalastusalueiden käytöstä. Poliittis-taloudellisen kamppailun jalkoihin uhkaavat jäädä niin haavoittuva arktinen luonto kuin alueen alkuperäiskansatkin.
Kun Arktis sulaa piirtää monitahoisen ja havahduttavan kuvan siitä, mitä Arktiksella eli Jäämerellä ja sitä ympäröivillä napapiirin pohjoispuolisilla maa-alueilla paraikaa tapahtuu ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Teos kokoaa yksien kansien väliin pohjoisen napa-alueen parhaan asiantuntemuksen mm. politiikan, talouden, luonnontieteiden ja alkuperäisväestön elinolojen alueilta.
Alun Anderson (PhD) on tehnyt pitkän ja kansainvälisen uran tiedetoimittajana mm. Nature- ja Science-lehdissä ja New Scientist -lehden päätoimittajana. Hän on väitellyt Edinburghin yliopistossa ja toiminut myös Oxfordin ja Kioton yliopistoissa. Tällä hetkellä hän työskentelee konsulttiyritys Xconomy.comissa ja avustaa lukuisia lehtiä. Anderson on vieraillut useita kertoja Suomessa mm. kirjaansa tehdessään.
Anderson on laatinut kirjan suomenkielistä laitosta varten uudet jälkisanat.
Arviot
Julkaisijat
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi.
tarkempi haku
0 tuotetta
Julkaisijoiden tiedot
Art House
muut tuotteet
Jaa sosiaalisessa mediassa
Share via E-Mail Share on Facebook Share on Twitter Share on Digg