2.00€

Suomenhevosen ilonpidon mahdollisuuksista Suomi-yhtiössä

Suomenhevosen ilonpidon mahdollisuuksista Suomi-yhtiössä
Tämä teos puolustaa naurun poljettuja oikeuksia!

Juhlissa ja pidoissa elämä on lomalla ja hengittää vapaasti naurun raikasta ilmaa saadakseen happea ja voidakseen uudistua. Virallinen arkielämä erottaa ihmiset toisistaan säätyjen, luokkien, varallisuuden, virka-asemien, perheen ja iän raja-aidoilla. Hämyisten kapakoiden ohella markkinat ja torit ovat uusien sanojen hautomoita, joissa uudet sanat ja ideat itävät uudistaen ja raikastaen kulttuuria.

Alakouluille tarkoitetussa "Maamme kirjassa" Sakari Topelius jätti kansanomaisen karnevalistisen maailmankuvan ja naurun teoksensa ulkopuolelle. Kyseessä oli pikemminkin Suomi-yhtiön työmääräys rahvaalle kuin pääsylippu huvipuistoon.

Jos runebergiläis-topeliaanisen linjan sijasta olisi valittu Kalevalan sankarien ja Aleksis Kiven viitoittamaan kansan naurukulttuuriin perustuva kansakunnan rakentamislinja, esitettäisiinkö tangotkin duurihumppana? Joutuisivatko terapeutit ja psykologit asiakkaiden puutteessa tutkailemaan vain omia sielunliikkeitään?

Silti on kirjailijoita, jotka ovat ottaneet asiakseen puolustaa naurun oikeuksia. Aapelin, Pentti Haanpään ja Erno Paasilinnan teoksissa suomenhevonen voi antautua konnankoukkuja sisältävän vakavuuden iloisen lajin, naurun vietäväksi. Kun suomenhevonen sen tekee, sen hän tekeekin hilpein, mutta hartain mielin.
Arviot
Julkaisijat
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi.
tarkempi haku
0 tuotetta
Julkaisijoiden tiedot
Nordbooks
muut tuotteet
Jaa sosiaalisessa mediassa
Share via E-Mail Share on Facebook Share on Twitter Share on Digg