5.00€

Kapteeni Vossin huimapäiset purjehdukset

Kapteeni Vossin huimapäiset purjehdukset
Joshua Sloeumin maailmanympäripurjehdus Spray-veneellä innoitti monia purjehtijoita yrittämään samaa tai enemmän. Erikoisimpia näistä yrityksistä oli J.C. Vossin purjehdus intiaanikanootti "Tilikumilla" Vancouverin saarelta Brittiläisestä Kolumbiasta Englantiin. Vossin purjehdus kesti kolme vuotta kolme kuukautta ja kaksitoista päivää.

John Claus Voss oli syntynyt Saksassa 1858. Hän aloitti merimiesuransa saksalaisilla kauppalaivoilla 1870-luvulla edeten jungmannista kapteeniksi. Jossain vaiheessa 1890-luvun alkupuolta Voss hankki Victoriasta Brittiläisestä Kolumbiasta hotellin. Tätä ennen ja kenties samaan aikaan hän mm. salakuljetti kiinalaisia siirtolaisia Kaliforniaan ja "shanghaijasi" merimiehiä miehistöpulasta kärsiville aluksille.

Tilikumin matkan jälkeen Voss etsi kultaa Equadorista, pyöritti taas hotelleja Victoriassa, toimi pelastusveneen päällikkönä ja lähti lopulta hylkeenpyytäjäksi Japaniin. Kun hylkeenpyynti loppui, Voss hankki Sea Queen -veneen tarkoituksenaan tehdä vuonna 1912 uusi valtamerimatka. Yritys päättyi taifuuniin, joka vaurioitti alusta niin, että sen oli palattava Jokohamaan.

Tämä kirja on käännös Vossin v. 1913 julkaisemasta matkakirjasta ja sisältää kertomukset "Seitsemän miljoonaa hopeapuntaa", "40000 mailia intiaanikanootilla" ja "Sea Queen".
Arviot
Julkaisijat
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi.
tarkempi haku
0 tuotetta
Julkaisijoiden tiedot
Nordbooks
muut tuotteet
Jaa sosiaalisessa mediassa
Share via E-Mail Share on Facebook Share on Twitter Share on Digg