5.00€

Iiron ja Metsänhaltija

Iiron ja Metsänhaltija
Monta kertaa Iiron oli tunturissa tulet tehnyt. Niin nytkin. Hän laitteli risut ilmavasti, vuoli kiehiset ja aikoi juuri tuikata tulen. Silloin hän kuuli hyvin heleän äänen sanovan: - Älä, veikkonen, polulle tulta rakenna! Metsänhaltija tästä väen kanssa kulkee. Iiron katseli ympäriinsä, mutta ei nähnyt ketään. Tuuliko lie koivunoksia helistänyt?

Tämä kirja perustuu vienankarjalaiselta runonlaulaja Marina Takalolta (1890-1970) muistiinmerkittyihin satuihin. Kokoelman tarkoitus on siirtää Marina Takalon satu- ja kulttuuriperinnettä nykyajan lukijoille, etenkin lapsille ja nuorille juuri tämän päivän keinoin.

Kirjailija Inkeri Karvonen on käsitellyt Takalon satuja luovan mielikuvituksen voimin, kuitenkin niin että aiheet ja sisältö ovat uskollisia alkuperäiselle kerronnalle. Kieli muuttuu, ja kirjallisen ilmaisun on pystyttävä seuraamaan muutoksia, jotta teksti tulisi ymmärretyksi.

Kirja sisältää 21 satua.

Marina Takalon tarinat on kerännyt professori Juha Pentikäinen, joka on kirjoittanut Takalosta myös kaksi tieteellistä teosta.

Inkeri Karvonen on Kannuksessa asuva kirjailija, joka on julkaissut mm. kymmenkunta lastenkirjaa.
Arviot
Julkaisijat
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi.
tarkempi haku
0 tuotetta
Julkaisijoiden tiedot
Nordbooks
muut tuotteet
Jaa sosiaalisessa mediassa
Share via E-Mail Share on Facebook Share on Twitter Share on Digg