5.00€

Toivo

Toivo
Toivo kuvaa Oulun seudun tapahtumia kuohuvilla ja värikkäillä 1920-40-luvuilla. Kirjan keskiössä on nuori vienankarjalainen pakolaispoika Toivo, joka käy koulua Maikkulan pakolaiskoulussa Oulujoen varressa. Toivo kokee tapahtumat lapsen näkökulmasta eikä säästy itsekään kipeiltä kokemuksilta.
Toivo on toiminnallinen historiallinen romaani, jossa kuvataan nykyajastakin tuttuja ilmiöitä, rasismia ja oikeistolaista liikehdintää sekä äidin ja lapsen suhdetta vaikeissa olosuhteissa.
Vienan pakolaisia on pidetty arkana aiheena, ja siitä ei ole juurikaan kirjoitettu. Karjalan pakolaisten jälkeläiset, joita on Oulun seudulla ja muualla Suomessa tuhansittain ovat varmasti kiinnostuneita tästä kirjasta.

Pertti Lehes on joensuulainen, mutta rovaniemeläislähtöinen kirjailija. Leipätyönsä hän teki Joensuun normaalikoulun historian ja yhteiskuntaopin lehtorina ja opettajain kouluttajana 1978-2009. Hän on kirjoittanut aiemmin yhden elämänkerran (Aleksei Mitro, karjalainen kauppias ja yhdistysmies) sekä sotaromaanin (Syvärin enkeli).
Arviot
Julkaisijat
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi.
tarkempi haku
0 tuotetta
Julkaisijoiden tiedot
Nordbooks
muut tuotteet
Jaa sosiaalisessa mediassa
Share via E-Mail Share on Facebook Share on Twitter Share on Digg