5.00€

Parasta ennen

Parasta ennen
Miltä työttömyys tuntuu? Ella ei sitä tiennyt, kun aviomies Juha joutui työttömäksi muutama vuosi sitten. Mutta kun Ellakin saa potkut hyvästä työpaikasta, hänen maailmansa muuttuu. Tytär ja poika alkavat oirehtia; tyttärestä löytyy uusia, vaarallisia puolia. Ella ajelehtii eikä osaa tarttua asioihin entiseen malliin, hän pakenee uneen, lääkkeiden ja alkoholin tuomaan hämärään. Nuoren rakastajan ihailu tuo lohtua, vaikka suhteen vilpillisyys alkaa vähitellen paljastua intohimon pinnan alta.
Työsuhdeasunto vaihtuu lähiön vuokra-asunnoksi. Hyvätuloinen Ella Salminen ei ole aiemmin ruokaostoksilla kiinnittänyt huomiota -30%-neontarroihin, mutta nyt elämä kulminoituu niiden ajatukseen: parasta ennen. Taiteilijaystävä Marun maalaus Orkidea saa Ellassa aikaan lähes pakkomielteisen halun ostaa se: mistä hän saa rahat Orkidean maksamiseen?
Elämä sysää perheen kaltevalle pinnalle. Ruokajonot, Venäjän kulkukoirat, pikavipit ilmestyvät Ellan todellisuuteen. Mutta mitä on työ, sen rakastaminen? Ukki ja mummo tekivät aina töitä, mutta se ei ollut irrallinen suoritus päivässä. Vähitellen ihmisen arvo kuoriutuu esille, kerros kerrokselta. Se mitä Ella lopulta tajuaa, on jokapäiväinen armo.
Parasta ennen on tragikoominen vaellus naisen sisimpään. Leena Leskistä on kiitetty hänen persoonallisesta kerronnastaan ja tarkkasilmäisyydestään.
Arviot
Julkaisijat
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi.
tarkempi haku
0 tuotetta
Julkaisijoiden tiedot
Nordbooks
muut tuotteet
Jaa sosiaalisessa mediassa
Share via E-Mail Share on Facebook Share on Twitter Share on Digg